Procurile prve fotografije Samsung Galaxy Notea 7

U javnost su napokon procurile prve fotografije Samsungovog nadolazećeg Galaxy Note 7 smartphonea. Kao i obično – i ovaj put je za njihovo ekskluzivno puštanje u opticaj bio odgovoran poznati leaker Evan Blass, koji je fotografije novog Samsungovog uređaja podijelio na svom Twitter profilu.

Sudeći po fotografijama, Galaxy Note 7 će biti dostupan u crnoj, srebrnoj (silver titanium), plavozelenoj (coral blue) i oniks boji. Što se tiče samih specifikacija uređaja, glasine govore da će dolaziti sa Qualcomm Snapdragon 823 procesorom i 6GB RAM-a, uz izbor različitih opcija kada je riječ o količini prostora za pohranu podataka.

Tako će osnovni model dolaziti sa 32GB prostora za pohranu podataka, dok će najskuplji i najbolji model dolaziti sa 256GB.

Glasine govore da će oba smartphonea imati skener očiju, odnosno šarenice oka preko koje se utvrđuje identitet svake pojedine osobe. Pored toga, govorka se da će nadolazeći Samsungov flagship dolaziti sa 5,8-inčnim QHD ekranom zaobljenih ivica, Snapdragon 823 SoC-om, USB Type-C portom, baterijom od 4000 mAh i vodootpornim kućištem.

Oba uređaja bi trebala imati 12-megapikselnu stražnju kameru i prednju kameru od 5MP.

 

Izvor : info.ba